Eesti modemtehnoloogia ettevõte müüdi USA börsifirmale

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modesati logo
Modesati logo Foto: Modesat

Arengufond teatas, et Skype’i kaasasutajate investeerimisettevõte Ambient Sound Investments (ASI) väljus kasumlikult koos kaasinvestorite Eesti Arengufondi ja Caplia Investiga modemtehnoloogia arendusfirma Modesat Communications´i omanikeringist.

Modesat Communicationsi varade ostjaks on USA börsifirmast programmeeritavate kiipide sektori juhtiv ettevõte Xilinx. Tehing toimus äritegevuse müügina ja tehingu maht jääb poolte kokkuleppel konfidentsiaalseks.

«Eesti Arengufondi jaoks on tegu esimese täisväljumisega investeeringust, mille kasumlikkus ja huvi rahvusvaheliste tipptegijate poolt tõestab senise investeerimisstrateegia suutlikkust luua Eestis tehnoloogiaettevõtete kaudu uut väärtust,» rääkis Arengufondi investeeringute eest vastutav Heidi Kakko.

«Kohaliku Eesti kapitali olemasolu investorite näol ja riiklike ettevõtlust arendavate institutsioonide tugi, kelleks meie puhul olid Eesti Arengufond ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, on kaks olulist tegurit, mis on aidanud meil kasvada rahvusvaheliselt konkurentsivõimeliseks ettevõtteks. Modesati jaoks tähendab tehing arenguhüpet, mille tulemusena saame oma tooteid pakkuda maailma suurimatele telekommunikatsiooniettevõtetele,» rääkis Modesat Communicationsi asutaja Tarmo Pihl.

Xilinx on teatanud, et kavatseb jätkata tegevust Tallinna kontoris, kus hetkel töötab 10 inimest. Lisaks Tallinnale on Modesat Communicationsil kontor ka San Diegos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles