Rahandusminister riigikogule: unustage see Maastrichti kriteeriumi jutt ära

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

«Üldine soovitus ka kõige väljapaistvamatele riigikogu liikmetele: unustage see Maastrichti kriteeriumide jutt ära,» lausus rahandusminister Jürgen Ligi riigikogu arupärimisele järgnenud Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni lõppsõna täienduseks.

Kadri Simson juhtis tähelepanu sellele, et Eesti tahab rääkida, et eurotsoonis 12 riiki ei täida ettenähtud Maastrichti kriteeriumi võlakoormuse osas, aga me ei räägi sellest, et ka meie ei täida mõnda Maastrichti kriteeriumi, eelkõige inflatsioonimäära.

«Maastrichti kriteeriumid on eurotsooni sisenemise kriteeriumid ja mitte keegi ei viska meid välja eurotsoonist selle tõttu, et meie inflatsioon üle 3 protsendi,» lausus Ligi.

Rahandusministri sõnul ei ole keegi arvanud, et Eesti inflatsioon langeb eurotsooni keskmisele tasemele. Ligi sõnul teadsid kõik, et et eurotsoonis on inflatsioon paremini kontrollitud kui väljaspool eurotsooni ning et madalama hinnataseme ja kiirema majanduskasvuga riikides on  inflatsioon on mõnevõrra keskmisest kõrgem .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles