Ligi: Euroopa eelarve maksab Eestis lollusi kinni

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu / Postimees

«Mina ei tea, et Eesti mõne võõra lolluse kinni maksaks. Küll aga ma pean ausalt tunnistama, et Euroopa eelarve maksab Eestis lollusi kinni, » tõdes rahandusminister Jürgen Ligi riigikogu arupärimistele vastates.

«Mitte et kõik oleks lollus, mis selle raha eest tehakse, aga sealhulgas on ka lollusi,» lausus Ligi.

Rahandusminister lausus, et ESM on  tingimuste pealesurumine neile, kes lollusi teevad. Seejuures on tingimuseks ennast muuta ja oma lollused ise kinni maksta, lausus Ligi vastuseks küsimusele nagu oleks Euroopa Stabiilsusmehhanism teiste lolluste kinnimaksmine.  Ligi sõnul on ESM selgelt laenu andmine ja seda väga piiravatel, kuid mõistlikel tingimustel.

«See on pigem vastupidi. Pigem on sellel tagastamatul abil, mida me rõõmuga siin vastu oleme võtnud, omadus kinni maksta lollusi,» lausus Ligi lisades, et europrojektid ei ole kõik täielikult ja lõpuni targad. «On ka selliseid, mida maksumaksaja raha eest ei tuldaks isegi küsima, aga tundub, et kui on Euroopa maksumaksja raha, siis sobib teha,» lausus Ligi.

Ligi ei soostunud riigikogu ees ühtegi konkreetset uut näidet tooma, kuid tõdes, et EASist jagatavad toetused on paljuski kummalised ega anna riigi majandusele pikaajalist kasu.

«Mis kasu on siis mustkunstniku lähetamisest ookeani taha. Kas see on majandus, mida me peame Euroopa toel arendama? Ei usu,» rääkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles