Riia noorus ööbis H&Mi avamist oodates tänaval

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&Mi kontorihoone. Pilt on illustratiivne.
H&Mi kontorihoone. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Midagi sellist pole Riias juba ammu nähtud: kuigi Hennes&Mauritzi (H&M) moeriiete pood pidi avatama alles laupäeva hommikul kell 11, sättisid noored end ukse taha sappa juba reedel pärast lõunat.

Noormehed ja neiud ööbisid otse kaupluse ukse taga, et sinna esimeste hulgas sisse pääseda. Ja nagu nad ise tunnistasid, olid eesmärgiks ennekõike tõotatud auhinnad ja boonused, kirjutab Dienas Bizness.

Samas aga pani noorte südamed ärevalt põksuma ka pakutav kaubavalik – nagu vestlustest selgus, ei tulnud koju istuma jäämine kõne allagi.

Loomulikult võiks võtta kriitikahammaste vahele «karjainstinkti» ja «psühhoosi» peale mängimise H&Mi turundajate poolt, kuid samas kõneleb muljetavaldav ja ülivarajane rahvahulk selget keelt ka sellest, et Läti riidekaubanduses oli siiani midagi väga vajaka, väidab DB.

Kusjuures vajakajäämine oli niivõrd terav, et inimesed olid valmis kannatama tõsiseid ebamugavusi, et esimeste hulgas defitsiidile jaole saada.

See salapärane «miski», mis seni puudu oli, pole aga midagi muud kui võimalus soetada kvaliteetset kaupa taskukohase hinnaga.

Vähemalt viimased kümme aastat on riiakad pidanud valima kahe võimaluse vahel: kas maksta kohalikes kauplustes riiete eest mitmekordset liighinda või rahulduda rõivastega, mis pärast kolmandat pesu õmblustest lahti lähevad ja igasuguse väljanägemise minetavad.

Paljusid päästis võimalus tellida üht-teist internetist või otsida endale ihukatteid kasutatud kraami kauplustest – kust võib vahel leida isegi uusi ja igati kvaliteetseid asju võrreldamatult soodsama hinna eest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles