Ansip: Eesti on Euroopa pangandusliidust huvitatud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on euroala stabiilsus selgelt Eesti huvides ning selleks tuleb tihendada Euroopa Liidu majandus- ja finantskoostööd.

«Euroopa Stabiilsusmehhanismi on vaja, et kaitsta euroala. See tähendab, et me kaitseme sellega ka oma majanduse stabiilsust,» ütles Ansip kohtumisel Prantsusmaa Euroopa Liidu asjade minister Bernard Cazeneuve´iga Tartu raekojas.

Cazeneuve´i sõnul peab liikmesriikide eelarvedissipliin käima koos majanduskasvuga läbi strateegiliste investeeringute. Euroopa Liidu uuest eelarvest rääkides pidas peaminister Eesti jaoks oluliseks toetusi füüsilise infrastruktuuri loomiseks Euroopa Liiduga. «Parem taristu Euroopa Liiduga avardaks oluliselt ka meie ettevõtjate turge ning see elavdaks majandust,» ütles Ansip. Cazeneuve'i sõnul on Rail Baltic loomulikult strateegiliselt oluline Balti riikidele, kuid samas ka kogu Euroopale, kuna see parandaks oluliselt riikidevahelist ühendust.

Peaminister kinnitas kohtumisel, et Eesti on põhimõtteliselt huvitatud pangandusliidu loomisest. Samas on Eesti jaoks oluline, et olemasolev järelevalvete koostöö Põhja- ja Balti riikidega säiliks. «Euroala ja mitte-euroala koostöö on meie jaoks väga praktiline probleem, kuna Eestis tegutseb mitu Rootsi ja Taani panka,» ütles Ansip.

Prantsusmaa peab oluliseks kehtestada Euroopa Liidu tasandil piiriüleste finantstehingute maksu. Ansipi sõnul kaalub Eesti tõsiselt küsimust, kas, millal ja milliste tingimustega tõhustatud koostööga liituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles