Eesti vajab immigrante

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Quinlan
Joseph Quinlan Foto: Peeter Langovits

Bank of America varahaldusdivisjoni peadirektori ja turundusjuhi Joseph Quinlani sõnul on Kreekal vaja rohkem aega, Eestil rohkem riskijulgust ja immigrante ning Hiinale tuleks kasuks hea ports loovust.

Kas teie hinnangul on Euroopas kõige hullem möödas?

Arvan, et veel mitte. Põhi on lähedal, aga Euroopa ei ole sellest veel üle saanud.

Mida peaks Eesti muutuvas maailmas silmas pidama?

Eesti on väga väike majandus, mis on tihedalt seotud suure majandusruumiga. Eesti ei saa suurt midagi teha euroala probleemide lahendamiseks. Saab ainult loota. Samas saab Eesti parandada oma inimkapitali, langetada ettevõtete maksukoormat ja nii meelitada siia maailmatasemel suurfirmasid.

Kas Eesti väga piiratud immigratsioonimäärad võivad siin teie hinnangul takistuseks saada?

Immigratsiooni puhul võidavad mõlemad pooled, vähemalt on positiivset palju rohkem. Ka USA on selles suhtes teinekord liiga range. Aga on üsna selge, et 21. sajandil vajavad kõik majandused immigrante. Nii kõrge kvalifikatsiooniga immigrante kui väheste oskustega töötegijaid. Näiteks Silycon Valleys on 44 protsenti ettevõtjatest USA kodakondsuseta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles