Apple esitles uut iPhone’i

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul kell 20:00 Eesti aja järgi algas Apple’i ametlik pressikonverents San Franciscos, kus esitlusel oli ettevõtte mitmeid uusi tooteid ja uuendusi.

Nendest kõige oodatumaks võib kindlasti pidada Apple’i nutitelefonide kuuendat generatsiooni ehk iPhone 5-te.

Uue iPhone’i välimus on võrreldes eelkäijatega mõningal määral muutunud. See on senistest veidi pikem, kergem,  õhukesem ning varustatud suurema 4-tollise diagonaaliga 16:9 formaadis ekraaniga. Ekraani lahutusvõime on sama, mis varasematel versioonidel - 326 pikslit tolli kohta, resolutsioon on 1136x640 pikslit.

Uuel iPhone'il on Apple A6 protsessor, mis peaks Apple'i väitel eelkäijast A5-st olema kaks korda kiirem, telefonil on olemas ka 4G tugi.

Aku peaks esitluse kohaselt pidama vastu 8 tundi 4G võrgus internetis surfamist.

Nutitelefonil on uuendatud ka kaameraid. Tagaosas asuval kaameral on 8 megapiksline sensor ning väidetavalt  on uue sisseehitatud panoraamvõtte abil võimalik teha kuni 28 megapikslise resolutsiooniga pilte.

Tagaosas asuv kaamera suudab salvestada 1080p videopilti ning pildistada saab ka video tegemise jooksul, esiosas asuv kaamera pakub 720p pilti.

Välja on vahetatud ka iPhone'i ühendusstandard, mis on senisest väiksemate mõõtudega ning kannab nimetust «Lightning».

Müügile tuleb iPhone 5 suurematel turgudel 21. septembril, eelbroneerimisi saab teha USAs alates reedest.

Tänasel üritusel esitleti ka muusikapleierite iPod Touchi ja iPod Nano uusi versioone, uusi kõrvaklappe ning erinevaid tarkvarauuendusi, seejuures ka Safari ja iTunesi uuendusi.

Apple'i uus nutiplatvorm iOS6 tuleb välja paar päeva enne uut iPhone'i müügile jõudmist ehk 19. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles