Viljandi ettekandja: probleem pole mitte lastes, vaid nende emades

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi söögikoht City Lokaal.
Viljandi söögikoht City Lokaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi City Lokaalis väikelaste emadele harja ja kühvlit pakkunud ettekandja sõnul on probleem emade suhtumises, mitte nende laste käitumises.

«Meil on palju lastega kliente ja mulle lapsed meeldivad, aga mind häirib, et asi on praegu suunatud nii, nagu oleksin olnud laste vastu. Mul oli emadega konflikt, kes oleks võinud natukenegi oma laste järelt koristada,» rääkis paarkümmend aastat klienditeenindajana töötanud Ester.

Naise sõnul tuleb tema töös ikka ette, et tuleb laste järelt koristada ning tal ei ole midagi selle vastu. «Tavaliselt klient ütleb, et oi vabandust, juhtus ja mina ütlen, et ei ole midagi, see on minu töö,» rääkis naine. Seekord läks asi aga teisti.

Estri sõnul püüdis ta algusest saadik klientidele vastu tulla ja kui nad tellisid lastele friikartuleid lisaks, siis raha ta selle eest ei küsinud. «Oma arust tegin ma kõik, et neil oleks seal hea olla, aga kui nad siis lauast tõusid, siis see läbu, mis seal laua all oli, kartulid, tomatid, leivad, kõik mis vähegi… See solvab,» tunnistas naine.

«Kui üks neist näitas näpuga ja tegi umbes nii, et hahaa, mis me nüüd tegime, siis sel hetkel ma tundsin, et minust on üle astutud ja ma küsisingi viisakalt, et vabandust, kas te harja ei soovi,» rääkis naine. Kuna üks emadest vastas jah, siis viis ta neile harja ja kühvli. Klient tonksas midagi kühvli peale ja andis harja tagasi ning teenindaja koristas hiljem ülejäänud sodi ära.

«Oleks nad öelnud, et ups, juhtus, ma oleksin läinud ja koristanud ära. Mulle ei ole see probleem. Aga kui ta läheb süüdimatult, et aa, see peabki nii olema, lähen ja teen igal pool mis tahan. Mul on endal teismeline tütar ja ma küll ei taha et nii käituks,» tõdes naine.

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas ka varem on külastajate järelt tulnud nii palju koristada, vastas naine esmalt, et midagi sellist polnud ta varem näinud. «Valetan, ühe korra olen, siis oli läbu poole saalini välja, aga nad vabandasid ja ma ei teinud sellest probleemi. Pärast kahe töötajaga koristasime,» täpsustas ta seejärel kiiresti.

Estri sõnul tuleb aeg-ajalt ette, et klientide järelt on vaja koristada ja üldjuhul on tegu lastega peredega. «Meil on pehme riidekattega diivanid ja kui sinna ikka valatakse terve pokaalitäis ploomimahla, siis seda plekki annab sealt ära küürida,» sõnas ta.

Naine ei olnud oma kliente kiites tagasihoidlik. «Mul on väga mõnus klientuur ja mulle lapsed meeldivad, aga mind häirib see, et praegu püütakse kõiki lastega emasid nurka suruda. See ei ole nii. Lapsed võivad käia ja ei ole probleeme,» kinnitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles