Latvenergo korruptsiooniasjas soovitakse esitada süüdistust 17 inimesele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti korruptsioonitõrje büroo (KNAB) palub Latvenergo korruptsiooniasja raames prokuratuuril esitada pistisevõtu süüdistus 17 inimesele, ütles teisipäeval büroo juht Jaroslavs Streļčenoks.

Süüdistus puudutab Pļaviņase hüdroelektrijaama ja 2. soojuselektrijaama rekonstrueerimise projekte, mille eest said Latvenergo ametiisikud ja töötajad KNAB-i andmetel pistisena ligi kaheksa miljonit eurot ning pidanuks saama veel mitu miljonit.

KNAB palub esitada neljale endisele Latvenergo ametiisikule süüdistuse pistisevõtus, neist kahele ka kuritegelikult saadud vahendite legaliseerimises; neljale välismaiste ettevõtete volitatud esindajale süüdistuse pistisevõtus, kaheksale isikule kuritegelikult saadud vahendite legaliseerimises, aga ühele neist ka korduvas pistisevõtu vahendamises ning veel ühele inimesele pistisevõtu vahendamisele kaasaaitamises.

KNAB asjaga seotud isikute nimesid ega ametikohti ei avaldanud.

Streļčenoksi sõnul on tegemist kõige mahukama asjaga KNAB-i kogu olemasolu vältel. Esmaspäeval edastati asi peaprokuratuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles