Tööandjad pakuvad igale töötajale aastas soodustusi ligi 50 euro eest

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edumeelsed tööandjad pakuvad oma töötajatele töö juures lastehoiu võimalust.
Edumeelsed tööandjad pakuvad oma töötajatele töö juures lastehoiu võimalust. Foto: Liis Treimann / Postimees

Fontese tasuvaldkonna juhi Irja Rae sõnul pakuvad tööandjad Eestis töötajatele keskmiselt kolme kuni seitset soodustust ning selle aasta keskmine soodustuste maksumus on inimese kohta 47 eurot.

Madala sissetuleku taseme tõttu kiputakse meil rääkima töötajate motiveerimise juures kõige rohkem rahast ning unustatakse, et hästi tehtud töö eest ei oota inimesed ainult palka, ütles Rae. Tema sõnul on positiivne trend, et sarnaselt muu maailmaga on ka Eestis hakatud aasta-aastalt üha enam rääkima tööandja investeeringust töötajasse.

«Selle all mõeldakse kõike seda, mida töötaja oma töö eest vastu saab – peale töötasu kuuluvad siia mitmesugused soodustused, karjääri- ja arenguvõimalused, huvitavad tööülesanded, toetav töökeskkond ning tööd ja eraelu mõjutavad töökorralduslikud aspektid, näiteks paindlik tööaeg, võimalus töötada kodukontoris, ühisüritused või tööandja poolt korraldatud lapsehoid,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles