Maanteeameti ida regiooni juht: lahkun uhkusega

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugen ja Urve Õis
Eugen ja Urve Õis Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kuu lõpus ametist lahkuv maanteeameti ida regiooni juht Eugen Õis ütleb, et mõtted amet maha panna keerlesid tal peas juba viimased paar aastat. «Olen kogu oma tööelu leiba teeninud maanteeametis ja nüüd tahan koormust vähendada,» ütles Õis.

Riigikontroll on mitu korda viidanud asjaolule, et Eugen Õisi abikaasa Urve Õis töötab samas asutuses oma kaasa alluvuses, ning nõudnud taolise olukorra kui tõsise puuduse kõrvaldamist.

Õis ütles, et ametist lahkumine oli tema isiklik kaua kaalutletud otsus. «Olen maanteeametis ja tema eelkäijate asutustes kokku töötanud 32 aastat ehk kogu oma tööealise elu. Töökoormus on pidevalt suurenenud seoses maanteeameti osatähtsuse suurenemisega ja arenguga meie majanduses,» ütles ta. «Soovin oma koormust vähendada ja nautida viimaseid tööaastaid enne pensionipõlve perele ja lastelastele lähemal, kuna nemad on olnud eelkõige kannatajad minu kiire elu- ja töötempo juures. Samuti tahaksin rohkem tegeleda oma hobidega, sh spordiga. Isegi sõpradega läbikäimiseks on olnud liiga vähe aega.»

Lahkumise taga ei ole Õisi sõnul ei riigikontrolli etteheited ega ka mitte ameti uue juhi Aivo Adamsoni surve lahkumiseks. «Täna möödunule järele vaadates möönan, et võib-olla oleks tulnud maanteeameti struktuurimuudatuste käigus sellele küsimusele (abikaasade alluvussuhetele – toim) suuremat tähelepanu omistada ja üritada leida mingi teine lahendus, kuigi seaduse mõttes mingit vastuolu sellises koostöötamises pole.  Ilmselt ei osanud selliseid riigikontrolli etteheiteid omal ajal ette näha,» rääkis ta. «Maanteeametist lahkumine minu isiklik otsus ning minu lahkumine ei ole ajendatud kellegi ettepanekust ega survest.»

Õis ütles, et peab Aivo Adamsoni edumeelseks ja võimekaks juhiks ning temaga on olnud igati asjalik ja huvipakkuv koostöö. «Ma ei lahku ametist kahetsustundega, vaid vaadates uhkusega tagasi tehtud tööle ja teedemajandusse antud panusele,» ütles Õis. Aga tulevikuplaanid? «Muidugi on mul plaanid olemas. Olen leidnud uue väljakutse, kuid täna on sellest veel vara täpsemalt rääkida,» lisas ta.

Kevadel pidi maanteeameti eelmine peadirektor Tamur Tsäkko ameti maha panema, kuna selgus, et mitte kõik tema ja ameti juhtkonnaliikmete ametireisid polnud oma sisult ametireisid, vaid kvalifitseerusid pigem lõbureiside alla. Eugen Õis on samuti paljudel tööreisidel käinud sh ka eksootilistes riikides. Näiteks eelmisel aastal käis ta lähetusel Mehhikos, kusjuures konverents, mida ta külastas, kestis 5 päeva, kuid reisil oldi 11 päeva. Maanteeametnike reise iseloomustaski see, et reisid olid tavaliselt pikemad, kui nõudsid seda tööülesanded.

Õis osales ka tänavuse ja eelmise aasta veebruaris ehk kõige magusamal suusahooajal toimunud maanteeameti juhtkonnaseminaridel Rootsis Ǻres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles