Šuvalov: Venemaa kauplemine idamaadega peab ületama kauplemist ELiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa esimene asepeaminister Igor Šuvalov Aasia ja Vaikse ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel kõnelemas.
Venemaa esimene asepeaminister Igor Šuvalov Aasia ja Vaikse ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel kõnelemas. Foto: SCANPIX

Venemaa kaubavahetus Aasia ja Vaikse ookeani riikidega peaks järgmise viie kuni kümne aasta jooksul ületama Venemaa kaubavahetust Euroopa Liidu (EL) riikidega, ütles Venemaa esimene asepeaminister Igor Šuvalov Aasia ja Vaikse ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumisel Russki saarel Vladivostoki lähedal.

Ta mainis, et üle poole Venemaa kaubavahetusest on suunatud ELile.

«Venemaa valitsus ja president toetavad igakülgselt integreerumisprotsesse, nii mitmepoolseid Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) kui ka kahepoolseid, ja osalevad kõnelustes vabakaubanduspiirkondade loomiseks,» sõnas Šuvalov.

Venemaa peab juba läbirääkimisi Uus-Meremaa ja Vietnamiga ning kaalub mõningaid muid pakkumisi, lisas ta.

Šuvalovi sõnul lõpeb Venemaa, Kasahstani ja Valgevene majanduslik integratsioon 2015. aastaks.

Samuti ütles ta, et kõik Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD) liitumisega seotud protseduurid peavad olema ellu viidud 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles