SEB: vabu töökohti on endiselt väga vähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Toomas Huik

Kuigi vabade töökohtade arv teises kvartalis aastatagusega võrreldes kolmandiku kasvas, johtus suur kasvumäär SEB ökonomisti Ruta Arumäe sõnul sellest, et vabade ametikohtade number ise on endiselt väga väike.

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli 2012. aasta teises kvartalis üle 8100 vaba ametikoha ning nende arv kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 29 protsenti, teatas statistikaamet.

«Kriisiajal, 2009. aastal kukkus vabade töökohtade arv järsult ning ega sellest väga madalast tasemest väga palju ülespoole taastutud ei olegi siiani. Võrreldes eelmise aastaga on vabu ametikohti juurde tekkinud 1800, mis ei ole kuigi suur arv, arvestades 71 000-list töötute hulka ning see on vaid 1,6 protsenti kõigist olemasolevatest ametikohtadest,» märkis Arumäe.

Kui vabu töökohti tuleb ka edaspidi juurde samasuguse kiirusega, siis 2007. aasta tasemele jõudmiseks kulub ikkagi kolm aastat.

«Kuid nii kiiresti see taastumine üsna kindlasti toimuma ei saa, kasvutempod aeglustuvad tõenäoliselt järgmisel aastal,» tõdes aga Arumäe.

Vabade töökohtade arvu kasv praegusel hetkel olulist palgasurvet veel ei tekita, sest on selleks veel liiga väike. Lisaks on töökohtade teke vaid mõnes sektoris ja mitte üleüldine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles