Kambodža saab Rootsilt pärast Wargi arreteerimist 59 miljonit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirate Bay asutajad Gottfrid Svartholm Warg ja Peter Sunde Stockholmis.
Pirate Bay asutajad Gottfrid Svartholm Warg ja Peter Sunde Stockholmis. Foto: SCANPIX

Nädalapäevad pärast Pirate Bay kaasasutaja Gottfrid Svartholm Wargi arreteerimist teatas Kambodža, et saab Rootsilt 59 miljonit dollarit abi «demokraatia ja hariduse arenguks, inimõiguste kaitseks ning kliimamuutustega võitlemiseks.»

Kuigi mõlemad riigid eitavad, et Rootsi poolt pakutav kümnetesse miljonitesse dollaritesse küündiv abi ja otsus Warg välja anda on seotud, nimetades seda lihtsalt asjaolude kokkusattumiseks, seavad mitmed vaatlejad neid väiteid kahtluse alla, kirjutab CNET.

Rootsi ja Kambodža vahel pole ametlikult sõlmitud mõlemapoolset kurjategijate väljaandmise lepingut, seega ei ole Kambodžal seaduslikku alust Rootsile Wargi välja andmiseks. Sellegipoolest on riigi ametivõimud teatanud, et lubavad Rootsil otsustada, kuhu Pirate Bay üks asutajatest edasi saadetakse.

Gottfrid Svartholm Warg on populaarse torrentikeskkonna The Pirate Bay üks kaasasutaja, kes mõisteti Rootsis kolm aastat tagasi süüdi 33 autorikaitse alla kuuluva faili loomises ja torrentilehele üleslaadimises. Kohtuistungile Ward aga ei ilmunud, varjates end erinevates maailma riikides kuni Kambodža võimud eelmisel nädalal ta arreteerisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles