Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Tallinna kilusid enam ei tehta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Tänu kilukarbile tuli eestlaste sõnavarasse Tallinna vaate kohta väljend kilukarbivaade.
Tänu kilukarbile tuli eestlaste sõnavarasse Tallinna vaate kohta väljend kilukarbivaade. Foto: Kristjan Teedema

Klassikalise kaanepildiga «Tallinna kilud», mis veel eile maitsesid samamoodi kui 1979. aastal, on tänaseks minevik, sest neid tootnud ettevõte lõpetas tegevuse.

OÜ Papissaar, sellisena nagu ta aastaid tegutses, on tegevuse lõpetanud, sõnas ettevõtte juht Jaan Köster Meie Maale. «Meie neli töötajat on lahkumisraha saanud ning juba ka töötuna kirjas,» lisas ta nukralt. Köster ise polnudki viimasel ajal enam palgalisena kirjas.

Peapõhjus, miks tootmine lõppes, on kala nappus. «See on esimene põhjus. Teiseks see kala, mis me kätte saame, on nii kallis, et tekib probleem tasuvusega. Kolmandaks on plekk-karp juba nii kallis, maailmaturu hindade tõttu, et see pani viimase põntsu,» kirjeldas Köster olukorda.

Märksõnad

Tagasi üles