Almunia: Eestil napib aega eurole üleminekuks

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin Almunia kohtumas Andrus Ansipiga Tallinnas juulis 2006.
Joaquin Almunia kohtumas Andrus Ansipiga Tallinnas juulis 2006. Foto: Raigo Pajula

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutab viitega Euroopa Komisjoni dokumendile, et euroliidu meelest napib Eestil aega, et valmis saada kõikide ettevalmistustega eurole üleminekuks juulis 2010.


Peaminister Andrus Ansip ja Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia kohtusid täna Brüsselis. Bloombergi viidatud dokument sisaldab väidetavalt n-ö jutupunkte, mille ametnikud Almuniale enne kohtumist ette valmistasid.

Dokument viitab ka selle, et Eesti valitsus peab intensiivistama eurole ülemineku teavituskampaaniat, sest viimase eurobaromeetri järgi on enamik elanikke euro suhtes kriitiliselt meelestatud.

Eesti valitsuse hinnangul võiks Eesti eurole üleminekuks nõutud inflatsioonikriteeriumi täita selle aasta oktoobris. Ansip on öelnud, et teine oluline mõõdupuu ehk valitsussektori eelarvepuudujäägi hoidmine nõutud piires on täielikult valitsuse kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles