Saksa valitsus ja pangad vaidlevad pangajärelevalve üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble Foto: SCANPIX

Saksamaa valitsus ja pangad on eri seisukohal selles, milline peaks olema Euroopa Liidus kavandatav pangajärelevalve, kirjutab Kauppalehti.

Euroopa Komisjon on pakkunud välja plaani, et Euroopa Keskpangale (EKP) tuleks anda võimalus kontrollida kõiki eurotsooni panku. Selle peale ütles Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble, et EKP-l on võimatu kontrollida kõiki panku ning seetõttu peaks järelevalve hõlmama üksnes suuri panku.

See seisukoht ärritas omakorda Saksa suurimat panka Deutsche Bank, mis teatas, et pangajärelevalve saab toimida üksnes juhul, kui see hõlmab kõiki panku.

Väiksemad Saksa pangad aga asusid toetama valitsuse seisukohta. Nende väitel tähendaks tuhandete pankade järelevalve EKP-le nii palju lisatööd, et sellel ei jätkuks enam jõudu tegelda ohtlike olukordade lahendamisega.

Ka EKP juhtkonna sakslasest liige Jörg Asmussen avaldas arvamust, et keskpank ei suuda kohe kõiki panku järelevalve alla võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles