Valdo Kalm: sookvoodid nõukogudes on eluvõõras idee

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.
EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Telekomi juhatuse esimees ja Baltika nõukogu liige Valdo Kalm ütles, et Euroopa Komisjoni idee nõuda börsifirmade nõukogudes 40 protsenti kohtade täitmist naistega on kampaanialik ja eluvõõras.

«Meie ettevõtete juhtkondades on alati daame olnud, EMT  juhtkonnas on neli daami,» ütles Kalm. Kuid loomulikult pole nad seal oma soo pärast.»

Kalm ütles, et teda üllatab Euroopa Komisjoni plaan ja suhtumine, sest kuigi mõte võib tunduda ehk paberil ilus, on tulemus hoopis vastupidine. «Mind paneb imestama mõte, et kas siis tõesti ettevõtjad ei hinda naisjuhte ja spetsialiste? See pole ju nii! Naistel on samasugused võimalused nagu meestel,» ütles ta. «Mina hindan väga naiste puhul nende peent tunnetust ja kohusetunnet.»

Kalm ütles, et ta ei usu ülereguleerimisse, millega paraku juba praegu Brüsselis liiale minnakse. «Liiga palju tuleb sealtpoolt eluvõõraid regulatsioone,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles