Nordea: tööpuudus Soomes kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased
Soomlased Foto: SCANPIX

Tööpuudus Soomes peaks Nordea värske prognoosi kohaselt kasvama selle aasta 7,7 protsendilt järgmisel aastal 8 protsendile.

«Soomes on käimas oluline majanduse jahtumine, mis sai alguse eelmise aasta lõpus,» rääkis panga peaökonomist Tõnu Palm.

Esialgsete andmete kohaselt kahanes Soome majandus aasta teises kvartalis ning Nordea prognoosi kohaselt jätkub langus ka kolmandas kvartalis. Eksport ja investeeringud on vähenenud ja eratarbimise kasv on aeglustunud. Kusjuures import on aeglustunud rohkem kui eksport, mis annab tunnistust nõrgast nõudlusest.

Hõive ei ole veel kahanenud, kuid panga hinnangul on see ainult aja küsimus.

Samas ei ole põhjust arvata, et langus kestab kaua ning seepärast jättis pank põhjanaabrite kasvuprognoos muutmata. Seega kasvab Nordea prognoosi kohaselt Soome majandus sel aastal 0,8 protsenti. Järgmise aasta majanduskasvu numbreid on prognoosis kärbitud varasemalt 1,6 protsendilt 1,2 protsendile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles