Portugali eelarvedefitsiit võib ulatuda seitsme protsendini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali valitsus ei suuda ilmselt saavutada eesmärki vähendada avaliku sektori eelarvepuudujääki 4,5 protsendini SKP-st.
Portugali valitsus ei suuda ilmselt saavutada eesmärki vähendada avaliku sektori eelarvepuudujääki 4,5 protsendini SKP-st. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Portugali avaliku sektori eelarvedefitsiit esimesel poolaastal võib ulatuda 6,7-7,1 protsendini sisemajanduse koguproduktist (SKP-st), mis jääb kaugele valitsuse seatud eesmärgist 4,5 protsendist, ütlesid eksperdid parlamendile saadetud raportis.

«Kui see prognoos leiab kinnitust, ei ole eelarve konsolideerimise meetmed piisavad selleks, et täita aasta lõpuks seatud eesmärki eelarvepuudujäägi osas,» märgiti raportis.

Uudisteagentuuri Lusa teatel ütlesid eksperdid, et praeguse olukorra on põhjustanud järsult vähenenud maksutulud.

Raport esitati pärast seda, kui ametlikud andmed näitasid neljapäeval, et valitsus ei suuda ilmselt saavutada eesmärki vähendada avaliku sektori eelarvepuudujääki 4,5 protsendini SKP-st, kui ei leita uusi võimalusi eelarvekärbeteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles