Padar: uut eelarvekärbet ei saa välistada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ühisraha tähis
Euroopa ühisraha tähis Foto: Corbis / Scanpix

Rahandusminister Ivari Padari sõnul on Eesti Maastrichti eelarvekriteeriumi täitmisega tänavu üsna piiri peal, mistõttu ei saa välistada uue negatiivse lisaeelarve tegemist.


Padar märkis täna Viru hotellis toimunud Tallinna Konverentside ja Pangaliidu seminaril, et Eesti Panga riskistenaariumi kohaselt võib tänavu majanduslanguseks kujuneda kuni üheksa protsenti ning sel juhul oleks riigieelarve jäänud miinusesse 15 miljardi krooniga, kirjutas

ERR Uudised

.

«Negatiivse lisaeelarvega me parandasime eelarvepositsiooni kaheksa miljardi võrra, kuid kui majanduslanguse prognoos tõeks osutub, on seitse miljardit ikka veel puudu,» rääkis Padar.

Rahandusministri sõnul mahuks Eesti seitsme miljardilise puudujäägiga veel napilt eurole üleminekuks sätestatud eelarvekriteeriumi sisse, milleks on maksimaalselt kolm protsenti sisemajanduse koguproduktist. «See on praegu eurole üleminekul kõige valusam teema, inflatsioonikriteeriumi suudame me kõigi prognooside kohaselt tänavu neljandas kvartalis täita,» kinnitas ta.

Padari sõnul jälgib rahandusministeerium väga hoolikalt eelarvetulude laekumist ning vajadusel tuleb rakendada meetmeid eelarvepositsiooni parandamiseks.

Padar toonitas, et Eestil on selle aasta lõpul hea võimalus täita kõik eurole üleminekuks vajalikud kriteeriumid ja väga rumal oleks see mööda lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles