Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Algab lemmikleiva küpsetamise konkurss

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Talupäev Kurgjal. Käsitööna valminud leib.
Talupäev Kurgjal. Käsitööna valminud leib. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Leibur kuulutab välja konkursi «Leiburi Leivategu 2012», mille käigus selgitatakse välja Eesti parim kodune rukkileib ja selle küpsetaja.


Leibur võtab sobivaima leiva oma tootevalikusse, mis annab kõigile võimaluse Eesti parimat koduleiba maitsta.

Koduleiva küpsetamise konkursi eesmärk on Eesti leivaküpsetamise traditsioonide elus hoidmine ja arendamine ning põnevamate maitsetega leibade kättesaadavaks tegemine kogu Eesti rahvale.

«Viimaste aastate jooksul on paljudes Eestimaa kodudes hakatud taas ise leiba küpsetama. Kindlasti on inimestel palju maitsvaid retsepte, mis pärinevad esivanematelt või on katse-eksituse meetodil saanud pere lemmikuks. Leibur võimaldab huvitavamad leivad ja maitsed tuua kõikide eestimaalasteni,» ütles Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

Oma koduleiva retsept ja foto ning soovi korral ka retsepti saamislugu tuleb saata hiljemalt 30. septembriks www.toidutare.ee/leivategu2012, e-postile omamaitse@kirjastus.ee või aadressile Oma Maitse toimetus, Maakri 23a, Tallinn 10145.

Konkursile saabunud retsepte hindavad Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle. Kaheksa parima leivaretsepti autorid kutsutakse 16. oktoobril toimuvale lõppvõistlusele, kus finalistid ise, Leiburi tootearendajad ja Oma Maitse toimetus valivad välja oma lemmikleiva, mis läheb Leiburi tootevalikusse ning muutub kättesaadavaks kõikidele eestimaalastele.

Konkursi võitjat premeeritakse 1500 euroga ning Leibur hakkab võiduretsepti järgi leiba tööstuslikult tootma. Kõikide retsepti saatnute vahel loositakse välja viis mahukat Leiburi kinkekorvi koos tehasekülastusega.

Kodukokakonkursi juhendi leiab aadressilt: www.toidutare.ee/leivategu2012.

Märksõnad

Tagasi üles