Riigikogu kiitis heaks liitumise ESMiga

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESMi arutelu riigikogus.
ESMi arutelu riigikogus. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval kell 16.40 pani Riigikogu esimees Ene Ergma lõpphääletusele eelnõu, mis kinnitab Eesti liitumise Euroopa Stabiilsusmehhanismiga (ESM).

Häältega 59 poolt, 34 vastu ja üks erapooletu võttis riigikogu seaduse vastu. Poolt olid Reformierakonna, IRLi fraktsioonid, sotsid hääletasid poolt ja vastu, keskerakondlased vastu.

Eelnõu kohaselt nõustub Eesti osalusega ESM-is 13 020 aktsia ulatuses nimiväärtuses 1,302 miljardit eurot, millest 148,8 miljonit eurot makstakse sissemakstava kapitalina viie aasta jooksul pärast lepingu jõustumist ja 1,1532 miljardit eurot sissenõutava kapitalina lepingukohase sissenõude saamisel.

ESM-ile tasutavad summad kajastatakse riigieelarves. ESM-i liikmed on kõik euroala liikmed ning stabiilsustoetust antakse tõsistesse rahalistesse raskustesse sattunud ESM-i liikmetele rangete majanduspoliitiliste tingimuste alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles