Monti: EKP-l võlakirjaostude keelamine tõstaks Saksa inflatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi.
Mario Draghi. Foto: DANIEL ROLAND/AFP

Kui Euroopa Keskpangal (EKP) peaks keelatama Itaalia- ja Hispaania-laadsete riikide võlakirjade ostmine, siis tõenäoliselt kiirendaks see inflatsiooni Saksamaal, ütles Itaalia peaminister Mario Monti kolmapäeval ajalehes Il Sole 24 Ore.

Saksamaa keskpank on viimasel ajal olnud järjekindlalt selle vastu, et EKP hakkaks taas riikide võlakirju ostma. Saksa keskpank väidab, et see suurendaks inflatsiooniohtu.

Monti viitas Itaalia ja Saksamaa võlakirjade suurele intressivahele, mis Monti sõnul võib kaasa tuua Saksamaal inflatsiooni tõusu, mis kindlasti ei vasta ei EKP ega Saksamaa huvidele.

Itaalia peaminister selgitas, et eurotsooni rahamassi kasv võib koos madalate intresside ja kerkivate võlakirjahindadega kiirendada inflatsiooni.

Monti tunnistas, et Itaalia võlakirjade kõrge intress on tõsine probleem ja muu hulgas mõjutab see firmade konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles