Los Angeles on tõusmas järgmiseks Silicon Valley`iks

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles.
Los Angeles. Foto: http://www.solarthermalmagazine.com/wp-content/uploads/2012/04/Los-Angeles-California-solar-feedin-tariff.jpg

Kui küsida ettevõtjailt või riskikapitalistidelt nimetada tehnoloogiakeskust, siis vastus on ühene – Silicon Valley. Nii on see olnud juba viimased 30 aastat. Milline koht aga saab nö järgmiseks Silicon Valley`iks, siin lähevad arvamused lahku.

Pakutakse New Yorki, Bostonit või New Englandi. Kui aga vaadata struktuurilisi eeliseid, paistab et järgmiseks tehnoloogiaalase ettevõtluse sõlmpunktiks on saamas Los Angeles, kirjutab Forbes.

LA hakkas esile kerkima juba internetimulli aastatel 1990ndate keskel. Juba sel ajal oli Lõuna-California Silicon Valley järel selgelt number kaks koht tehnoloogiaalaste investeeringute ligimeelitamiseks. Konkurentsi LAle pakkus veel New England.

Viimase viie aasta jooksul aga on Lõuna-Californiasse voolanud rohkem tehnoloogialaseid investeeringuid kui ühtegi teise kohta väljaspool Räniorgu. Pole ka ime, sest Los Angeles saab kiidelda mitme eelisega. 

Ettevõtlik vaim. Lõuna-California on pikka aega olnud koht, kus kohtub ettevõtlikkus, visionäärlus ja iseseisev mõtlemine. Me oleme seda näinud lennunduse, rõiva- ja meelelahutusäride näitel, kuid üha enam astub siia ritta ka tehnoloogiavaldkond. Los Angeleses on ettevõtlus väga levinud. Tõsi, ta on peakorteriks vaid viiele Fortune 500 ettevõttele (võrdluseks – New Yorkis on peakorter 45l selle nimekirja ettevõttel), kuid viimastel aastatel on Los Angeles olnud uute ettevõtete loomise osas USA osariikidest tipus. Ehk et inimesed ei tule LAsse eesmärgiga töötada mõne suurfirma heaks, vaid nad tulevad sellesse linna, et ise oma ettevõte luua.

Tehnoloogialane kompetents. LA ülikoolid toodavad rohkem insenere kui mistahes teine maakond Californias, sh Silicon Valley. Lisaks meelitab LA üha enam kokku kõrgharidusega ja kogenud tehnoloogiainimesi üle kogu riigi ja maailma. Kõige enam ehk lausa kolm korda rohkem kui meedia või meelelahutusärisse investeeritakse selles piirkonnas riskikapitali just tehnoloogiaettevõtetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles