Sportland International jäi eelmisel aastal 3,2 miljoniga kahjumisse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportlandi kauplus.
Sportlandi kauplus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sportland International Groupi (SIG) käive kasvas mullu ligi kümne protsenti 52,8 miljoni euroni, puhaskahjumiks kujunes aga 3,2 miljonit eurot.   Aasta varem teenis ettevõte 8,3 miljonit eurot kasumit.

SIG juhatuse liikme Are Altraja sõnul mõjutas kontserni käibenumbreid eelkõige paranenud tarbijakindlus Balti riikides. «Kui aasta esimest poolt mõjutas varakult alanud talv, mis soodustas müüke juba 2010. aasta lõpus, siis aasta teine pool oli tänu õigeaegsetele kaubatarnetele ettevõttele tugev. Kindlasti mõjutas tulemusi mitmete uute brändide, nagu Helly Hansen, K2 ja teiste lisandumine brändikorvi ning senisest jõulisem private label toodete müük,» lisas Altraja.

2011. aasta kahjumit mõjutasid oluliselt suured ühekordsed kulud - väljumine Ukraina turult ja samuti Venemaa nõude allhindlus.

Ettevõte restruktureeris tegevuse Venemaa turul 2009. aastal. Tulenevalt Venemaa ühisettevõtte müügist restruktureeris Sportland Venemaa ettevõttele antud laenu ja hindas alla nõude.

Kontsern otsustas 2011. aasta keskel lõpetada tegevuse Ukraina turul. Suleti kaheksa poodi ning aasta lõpus toimus ettevõtte müük kolmandale osapoolele.

2012. aasta märksõnaks Eestis on uue suure kaupluse avamine Viru Keskuses ja Ülemiste Keskuse Sportlandi renoveerimine, pärast mida on Sportland esindatud kõigis Baltikumi suuremates kaubanduskeskustes. Läti tegevusele avaldab ettevõtte teatel sel  aastal kindlasti positiivset mõju äsjalõppenud Sportlandi poe renoveerimine Riias, Alfa kaubanduskeskuses. Leedus Kaunases avati teine Timberlandi pood ning ettevõte plaanib suurima kaupluse renoveerimist käesoleva aasta sügisperioodil Vilniuses, Akropolise keskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles