Mõjukate pankurite vahistamine viis Vietnami börsifirmade väärtusest 4 miljardit dollarit

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AAsia Kommertspanga juhtide vahistamine viis aktsaite hinnad langusesse.
AAsia Kommertspanga juhtide vahistamine viis aktsaite hinnad langusesse. Foto: SCANPIX

Vietnami aktsiaturul kauplevate ettevõtete turuväärtus vähenes nelja miljardi võrra, sest kahe mõjuka pankuri arreteerimine viis aktsiate hinnad langusesse.

Aasia Kommertspanga (ACB)  kaasasutajat ja tegevdirektorit süüdistatakse majanduskuritegudes, vahendab Bloomberg.

Pärast pankurite vahistamist hakkasid paljud kliendid oma raha arvetelt välja võtma ning kokku kadus pangast 384 miljonit dollarit. Valitsuse katsed panka skandaali mõjudest päästa ebaõnnestusid.

Riigi keskpank teatas, et panga asutaja Nguyen Duc Kieni vahistamisel ei ole panga tegevusega mingisugust seost. Õiguskaitseorganid kahtlustavad teda kolmes väikses finantsorganisatsioonis toimunud kuritarvitustes. Nguyen Duc Kien oli neis nõukogu esimees.

Samas teise mehe, 15. aastat riigi juhtivas pangas ACBs töötanud Li Suani vahistamist on raske panga tegevusest lahus vaadata.

Pankurite vahistamisest vallandunud kriisi tõttu oli keskpank sunnitud kõiki riigi pankasid haarava paanika vältimiseks riigi finantssüsteemi süstima 600 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles