/nginx/o/2011/09/15/750486t1hfab8.jpg)
Seente säilitamise võimalusi on väga palju, kuid ükskõik mis viisi kasutada, tuleks säilitada seene enda maitse: kaneeli või äädika nautimiseks poleks ju vaja metsa minna, kirjutab Õhtuleht.
Laialt tuntud on seente soolamine ja marineerimine, viimasel aastakümnel on levinud ka seente sügavkülmutamine kas praetult, kupatatult või toorelt. Anne Kersna aga taasavastas paar aastat tagasi seente kuivatamise ja soovitab kindlasti teistelgi see järele proovida.
«Seened on väga veerohked, seetõttu on neid hea kuivatada ajalehtedel, mis imavad hästi vett,» märgib Kersna, kelle sõnul vajavad seened kuivamiseks rohkelt õhku, aga kardavad otsest päikest. Krõbedaks kuivanud seened paneb Anne purki ja lisab neid talvel suppidele, kastmetele, hautistele, vormiroogadele, pirukatäidistele ja isegi tangupudrule maitse andmiseks.