Müüja eksitus andis valmistoidule üle 200 grammi kaalu juurde

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Postimees.ee poole pöördunud lugeja sai täna Mustika Prismat külastades ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui avastas, et valmistoiduletist ostetud kaup kaalus tegelikult üle 200 grammi vähem kui hinnasildi peal kirjas.


Nimelt ostis mees lõunapausi ajal varem korduvalt ostetud valmistoitu ning teda pani imestama hinnasildile märgitud summa. Nii otsustas ta toidukarpi puuviljaosakonnas ise kaaluda ning kaalult vaatas vastu märksa väiksem number kui ühe karbi sisse pandud eri toitude kogukaal hinnasiltide järgi pidanuks olema.

Juustu-peekonikartuli hinnasildil oli kaaluks märgitud 0,245 kg, viinerikastme hinnasildil aga koguni 0,535 kg. Kui need kaks toodet oleks kokku pidanud kaaluma 0,780 kg, siis kaal näitas - lisaks veel koos karbiga - vaid 0,550 kg.

Prisma kommunikatsioonijuht Kadri Lainase sõnul võis eksimuse põhjuseks olla see, et töötaja kaalus ühes karbis kahte toodet korraga ja unustas teise toote lisamisel eelmise toote kaalu miinusega sisestada. Nii võib oletada, et viinerikaste kaalus tegelikult 0,290, mitte 0,535 kg.

«Igatahes on tegu meiepoolse eksimusega,» tõdes Lainas. «Prismale on palju väärtuslikum rahulolev klient, kes tahab meid uuesti külastada, kui rahulolematu klient, seega ei ole taolised eksimused kindlasti tahtlikud. Samas on paraku kõikide süsteemide või inimeste töö puhul olemas eksimise oht,» lisas firma kommunikatsioonijuht.

Kuigi ostjal polnud enda sõnul aega segadust klaarida ning ta võttis poest teise kauba, oleks ta Lainase sõnul võinud kindlasti pöörduda tagasi lihaletti või infopunkti, kus toode oleks uuesti kaalutud või vahesumma hüvitatud.

Kadri Lainas küsis Tarbija24.ee'lt ka kliendi kontaktandmed ning lubas temaga ühendust võtta, et tekkinud segaduse pärast vabandust paluda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles