Eestis alustab naisettevõtjatele suunatud mikrokrediidi programm

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis alustab naisettevõtjatele suunatud mikrokrediidiprogramm
Eestis alustab naisettevõtjatele suunatud mikrokrediidiprogramm Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Naisettevõtjaid ühendav MTÜ ETNA Eestimaal alustab koostöös Maaelu Edendamise Hoiu-Laenuühistuga projekti ETNA Mikrokrediit, mille eesmärgiks on pakkuda ettevõtlusalast koolitust ja mikrolaenu maapiirkondades elavatele naistele.

Poolteist aastat kestva projekti käigus moodustatakse üle Eesti kümme laenugruppi, kus ettevõtlikud naised läbivad kuus kuud kestva mentorlusprogrammi, misjärel on neil võimalik saada paindlike tingimuste ja soodsa intressiga laenu oma idee elluviimiseks.

MTÜ ETNA Eestimaal tegutseb alates 2003. aastast maapiirkondades naisettevõtluse toetamisega ning mikrokrediidi projekti juhi Kairi Talvese sõnul on nad pea kümne aasta pikkuse tegevuse jooksul näinud, kuidas maal elavatel naistel jääb sageli oma ettevõtlusega alustamiseks puudu vaid üsna väikesest algkapitalist.

Laenugrupid alustavad tegevust Lahul (Lääne-Virumaa), Karinus (Järvamaa), Võidulas (Pärnumaa), Paistus (Viljandimaa), Tarbjal (Järvamaa), Tahkurannas (Pärnumaa), Tõrvas (Valgamaa), Ridakülas (Lääne-Virumaa), Edises (Ida-Virumaa) ja Narva-Jõesuus (Ida-Virumaa). Narva-Jõesuu laenugrupp on vene keelt rääkivatele naistele.

Projekti saab alguse 23. augustil ning seda rahastab Avatud Eesti Fond Kriisiprogrammi raames 268 794 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles