Londoni eestlasi paelub suurlinna võimaluste paljusus

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Reinsalu on Ameerika Ühendriikide Londoni-saatkonna raamatupidaja.
Allan Reinsalu on Ameerika Ühendriikide Londoni-saatkonna raamatupidaja. Foto: Gert D. Hankewitz

Tänavune olümpialinn London on juba aastaid koduks paljudele eestlastele, kes Maarjamaa tolmu jalgelt pühkinud ja edukalt suurlinna elu naudivad.
 

Erinevatest riikidest inimeste Londonisse tulemise põhjused on väga erinevad. Kes otsib uusi väljakutseid ja arenemisvõimalusi, kes tuleb 1000-naelase kapitaliga õnne otsima, kes tuleb maailmalinna õppima ja harjub kohaliku eluga ära, kes pole end kodumaal kunagi mugavalt tundnud ja otsib lihtsalt väljapääsu.

Kui palju eestlasi Suurbritannias leidub, on raske öelda. Tõenäoliselt on meie kaasmaalasi siin tuhandeid, Eesti saatkond ei välista isegi numbrit 15 000.
Postimees kohtus ja vestles juulis mitme inimesega, kes Londonis endale uue kodu kujundanud. Siin on nelja inimese lugu – kuigi neist kellegi lähiaastate kavadesse ei kuulu kodumaale naasmine, pole nad Eestiga sildu põletanud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles