Läti seebivabrik plaanib suure Belgia kosmeetikafirma ostu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenderi seebivabrikul tooteid saab osta ka Eestis.
Stenderi seebivabrikul tooteid saab osta ka Eestis. Foto: Liis Treimann

Tuntud Läti seebitootja Stendera Ziepju Fabrika (Stenders) kavatseb osta Belgia  kosmeetikaettevõtte, millele on 180 poodi üle kogu maailma.

«See oleks märkimisväärne samm meie ettevõtte arengus ja tõestaks, et Lätis toodetud kaubad suudavad konkureerida ka maailmas,» ütles Stendersi seebivabriku nõukogu liige Janis Berzins Letale.

Tema sõnul aitab Belgia The Soap Factory omandamine suurendada Stendersi sortimenti ja tutvustada kaubamärki kogu maailmas.

The Soap Factory omandamine aitaks Läti seebivabrikul siseneda Lääne-Euroopa turule, kus seni on osaletud tagasihoidlikult.

Belgia ettevõte The Soap Factory loodi 2003. aastal ning see toodab vanni- ja kehahooldustooteid. Firmal on 180 poodi 14 riigis, sh Jaapanis, Hiinas, Soomes, Poolas, Venemaal, Ungaris ja Rootsis.

Läti Stendera Ziepju Fabrika käive oli eelmisel aastal 3,5 miljonit Läti latti (77 miljonit Eesti krooni). Aasta varem oli ettevõtte käive 3,35 miljonit latti (73,7 miljonit Eesti krooni). Mullu teenis ettevõte 1,29 miljonit latti (28,4 miljonit Eesti krooni) kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles