Asjalik korteriühistu haldab maja firmast odavamalt

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mihkel Maripuu

EKHHL kinnisvarahaldurite kutseeksami komisjoni liige Kalle Norma ütles, et kinnisvara haldusturg ei ole masu järel paremaks läinud – tegus ühistu suudab sama hästi, ent odavamalt maja hallata.

«Hinnatase on alla löödud ning turg killustunud, ent kulud on kasvanud» märkis ta. Põhjus on Norma sõnul selles, et turule saab tulla igaüks ning väikseid tegijaid on seetõttu palju, kes hinda alla löövad.

Siiski on ühistud tema sõnutsi aru saanud, et kõige odavamat pakkumist pole alati kasulik võtta. «Inimesed on õppinud, et tasub minna ja küsida mõne teise kliendi käest soovitusi, enne kui ettevõtet valida,» märkis ta.

Küsimusele, kas on mõistlikum ühistul ise maja hallata või tasub firma valida, vastas Norma, et see sõltub eelkõige majast. «Uuemates majades on enamasti inimestel väga kiire ning pole aega maja haldamisega tegeleda, ent vanemates majades on tihti väga asjalik ühistu juhatus, kes saab haldamisega samahästi ehkki odavamalt hakkama,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles