Leedu võtab üle miljardi euro laenu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu rahandusminister Algirdas Gediminas Semeta rääkimas riigi majandusolukorrast Reutersi ajakirjanikule.
Leedu rahandusminister Algirdas Gediminas Semeta rääkimas riigi majandusolukorrast Reutersi ajakirjanikule. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Investeerimispank (EIB) laenab Leedu valitsusele majanduslanguse tingimustes kokku 1,132 miljardit eurot (17,72 miljardit krooni), millest umbes kolmandik saadetakse teele kohe.


Leedu rahandusminister Algirdas Semeta ja EIB asepresident Eva Srejber kirjutasid täna alla vastavale lepingule, vahendas AFP.

«Esimene laenuosa - 340 miljonit eurot - makstakse Leedule kohe,» kinnitas Srejber. Teine sama suur summa kantakse üle oktoobris.

Semeta sõnul on see «väga soodne» tehing, sest 4,2-protsendilise fikseeritud intressiga laen tuleb tagasi maksta 25 aasta jooksul ning esimese seitsme aasta vältel peab Leedu tasuma vaid intresse.

EIB laenuga peab Leedu suutma katta auke Euroopa Liidu toetusega projektides infrastruktuuri-, transpordi-, veevarustus-, kanalisatsiooni-, tervishoiu- ja haridussektoreis, mille kogumaksumuseks on arvestatud 9,564 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles