Narva suvelaada vastu on juba ette suur huvi

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadamelu.
Laadamelu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eeloleval laupäeval, 18. augustil toimuva Narva suvelaada vastu on korraldajate sõnul suurt huvi üles näidanud nii kauplejad kui külastajad.


Narva suvelaat laiab aset sealse kutseõppekeskuse koostöös Narva linna ja Narva muuseumiga tänavu juba üheteistkümnendat korda Narva kindluse sisehoovis.

«Kui varem otsisime müüjaid laadale tikutulega, siis praeguseks on laat müüjate seas juba teada-tuntud üritus,» ütles Narva kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist Ander Sile.

Ta lisas, et meeldiva üllatusena helistavad sel aastal ka laadakülastajad ja küsivad kindlate kauplejate järele, et kas nad ikka tulevad seekord laadale ning kas kaupa jätkub.

«Erilist huvi pakuvad suvelõpul mesi ja aiasaadused. Omalt poolt võin kinnitada, et kaupa jätkub. Tere tulemast meie laadale,» lausus Sile.

Suvelaadal on väljas Narva kutseõppekeskuse infotelk, kust jagatakse teavet õppimisvõimaluste kohta koolis.

Seitsmendat aastat toimub laadal ka Eesti Barbecue assotsiatsiooni eestvedamisel võistlus kokanduserialade õpilastele erinevatest Eesti ametikoolidest. Mullu võitis selle ülekaalukalt Pärnu kutsehariduskeskuse võistkond, kes peale üldvõidu saavutas esikoha ka
lambakarree ja ribi voorus.

Meelt lahutavad päeva jooksul erinevad kollektiivid Narvast, Ida-Virumaalt, Tallinnast ja traditsiooniliselt Narva kutseõppekeskusest. Tegevust jagub nii täiskasvanutele kui lastele.

«Registreerunud osalejate-kaubapakkujate arv läheneb 200-le ja kasvab iga tunniga, kusjuures suurt huvi on meie laat tänavu äratanud Läti ja Leedu käsitöö ja toiduainetega kauplejate seas. Narva laada tuntus laieneb järjest enam väljaspoole Eesti piire,» rääkis Sile.

Narva suvelaat toimub laupäeval, 18. augustil 9-17 Narva linnuse sisehoovis. Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles