Saksa majandusminister Kreekast: mul pole enam illusioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philipp Rösler.
Philipp Rösler. Foto: SCANPIX

Saksa majandusminister Philipp Rösler avaldab esmaspäeval avaldatavas artiklis rahulolematust Kreeka jõupingutuste üle vajalike reformide elluviimisel.

«Mul pole enam illusioone,» ütles Rösler, kes on Saksa valitsuses ka asekantsler ning juhib võimukoalitsiooni kuuluvaid Vabu Demokraate.

«Ma pakkusin koos Saksa äriringkondadega Kreeka valitsusele mitmeid toetusmeetmeid. Kreeklased ei ole meie pakkumistele peaaegu üldse reageerinud,» ütleb Rösler nädalaväljaandes Focus ilmuvas usutluses.

22. juulil avaldas Rösler kahtlust Kreeka suutlikkuse üle eurotsooni jääda, öeldes, et tema arvates ei oleks «midagi hirmsat» Kreeka lahkumises «pikaks ajaks».

Saksamaal tegeleb eurotsooni võlakriisi küsimustega siiski rahandusminister Wolfgang Schäuble, mitte Rösler.

Euroopa suurim majandus Saksamaa ootab koos oma eurotsooni partneritega audiitorite raportit Kreeka kohta, mis otsustab, kas Ateenale eraldatakse järgmine, 31,5 miljardi euro suurune osa teisest abipaketist. Raportit on oodata septembri keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles