Briti finantsturujärelevalve tahab Liborit uuendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libori skandaaliga seotud Barclaysi tegevjuht Bob Diamond.
Libori skandaaliga seotud Barclaysi tegevjuht Bob Diamond. Foto: AFP / Scanpix

Briti finantsturujärelevalve (FSA) teatas pankade Libori intressimäära skandaali tõttu algatatud uurimise tulemusena, et Libor ei täida enam oma ülesannet ja vajab uuendamist.

Briti valitsus määras pärast seda, kui Libori skandaal oli puhkenud ja Barclaysi pank saanud trahvi, FSA uurima Libori uuendamise ja selle usaldatavuse taastamise võimalusi.

Libori senine areng ja sellega manipuleerimise uurimine on muutnud Libori olemasoleva strutuuri ja haldussüsteemi oma otstarbele mittevastavaks ning seega vajab see uuendamist, ütles FSA esindaja Martin Wheatley ajakirjanikele. Tema sõnul peavad intressimäärad edaspidi prognooside asemel rohkem lähtuma tegelikest tehingutest.

Wheatley lisas, et Libori ja Euribori intressimääraga manipuleerimise juhtumid heidavad varju kogu finantssektorile, mille oluliseks osaks on usaldus, mis on kaotatud ja tuleb tagasi võita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles