Päevatoimetaja:
Sander Silm

Lugeja küsib: miks on kaasa ostetav kohv nii kuum?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kohv.
Kohv. Foto: SCANPIX

Sageli tekib kohvi tee peale kaasa ostes küsimus, miks see küll nii tuline on, et seda kohe juua ei saa. Küsisime järgi.

Miks on kaasa ostetav kohv alguses nii kuum?

Vastab barista Helger Aava:

Erinevatel kohvijookidel on erinev temperatuur. Mustal kohvil on see 77-82 kraadi ning Cappuccinol ja Cafe Lattel 70-75 kraadi. Kohvi valmistamise kõrge temperatuur tuleneb tehnoloogiast. Kohvi tegemisel on veel kõige õigem temperatuur 90-92 kraadi, mille juures tuleb jahvatatud kohvist maitse ja parkained kõige paremini välja. Näiteks 70-kraadise veega tehtud kohv ei kõlba üldse juua. Samas kodudes valavad inimesed kohvipurule sageli peale keeva vee, see kõrvetab juba kohvi ära. Ning kohvi tuleb serveerida võimalikult kiiresti pärast valmimist, siis on ta kõige parema maitsega. Mida kauem kohv seisab, seda viletsam selle maitse on.

Tagasi üles