Juhtide palgatõus jätab SEB Rootsi garantiiprogrammist välja

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Falkengren
Annika Falkengren Foto: SCANPIX

SEB juhtide palgatõus külmutatud lisatasude arvelt jätab panga Rootsi riigi toetusprogrammist kõrvale.

Toetusprogrammist osasaamise eeltingimus oli tasude külmutamine. SEB külmutas küll lisatasud, kuid tõstis pangajuhi Annika Falkengreni ja teiste juhtkonda kuuluvate pankurite põhipalka 10-25 protsenti, edastas Rootsi majanduslehe Dagens Industri võrguväljaanne di.se.

Pangajuhi Annika Falkengreni ja teiste juhtkonda kuuluvate pankurite palk tõusis 10-25 protsenti.

SEB omanikeringi kuuluva kindlustusfirma Folksam esindaja Carina Lundberg Markow tõdes, et nad ei ole sammuga sugugi rahul. « Palkadeks vormistatud lisatasud on ebameeldiv samm ja just sellega praegu tegemist on,» lausus ta, lisades, et pank ei saa seetõttu tugiprogrammiga liituda.

SEB nõukogu esimees Marcus Wallenberg kaitses palgatõusu ja kinnitas, et palgasüsteemi muutustega tegelikud tasud hoopis vähenesid.

Annika Falkengreni põhipalk oli varem 7 miljonit Rootsi krooni aastas, millele lisandunud boonused tõstsid summa 12 miljonile, pärast palgasüsteemi muutust teenib ta põhipalgana 9 miljonit Rootsi krooni, selgitas Wallenberg, kes loodab valitsusega toetusprogrammi kohta läbirääkimisi jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles