Ligi: Me eraldame raha sotsialistlikuks kontrrevolutsiooniks Euroopas

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
Igor Gräzin Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tänasel ESMi asutamiselepingu esimesele arutlusel kritiseeris Euroopa hädalaenude andmise loogikat ka rahandusminister Jürgen Ligi erakonnakaaslane Igor Gräzin, kelle arvates ei tohiks selline tegevus minna kokku liberaalide maailmavaatega.

Gräzin rõhutas, et sisuliselt on Euroopa abi vajavad riigid kasvuvõimetud, kuna seal puudub toimiv turumajandus – ning maailmavaatelt liberaalina on seda raske mõista.

«Kuidas see liberaalidele peab klappima, et me pumpame raha finantssotsialistlikele ja mudasotsialistlikele riikidele, kes on kasvuvõimetud?» küsis Gräzin. «Miks seda tingimust ei ole selles eelnõus sees: mitteturumajanduse riigid abi ei saa!»

«Aitäh! Kodukord vist sunnib mind vastama, sest see ei näe ette erandit parteiliste küsimuste puhuks, ja ma paluks siis sellel saali poolel kõrvad kinni panna. Me tegelikult eraldame natukene raha sotsialistlikuks kontrrevolutsiooniks Euroopas. See on ju asja mõte,» vastas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles