Defitsiit tõstab kvaliteetsete Tallinna büroode hindu

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade valmivale Ühispanga, nüüdse SEB hoonele Maakri tänava otsast aastal2010: agulitänav on kadunud nagu viuhti.
Vaade valmivale Ühispanga, nüüdse SEB hoonele Maakri tänava otsast aastal2010: agulitänav on kadunud nagu viuhti. Foto: Dan Mikkin

Tallinna büroopindade hinnatase on stabiilne, kõige kvaliteetsemate ehk A+ pindade hinnad on enamasti vahemikus 12,5-15 eurot ruutmeetri eest ning vabade pindade vähesuse tõttu liigub hind tõusvas joones.

Uus Maa turuülevaade vahendab, et A-klassi pinna ruutmeetri eest küsitakse sõltuvalt asukohast keskmiselt 9 eurost äärelinnas kuni 12 eurot kesklinnas. Äärelinnas on B-klassi bürood keskmiselt hinnavahemikus 6 eurot ruutmeeter.

Kaubanduspindade hinnatase on 5-7 eurot ruutmeeter, kuigi on ka oluliselt odavamaid pakkumisi. Kesklinnas ja äärelinnas paiknevates populaarsetes ostukeskuses on üüripinna ruutmeetri mediaanhind tihti kuni 28 eurot, kuid kuna vakants on pea olematu, võib hind ka hoopis kõrgem olla.

Enim nõutud uued ja renoveeritud tootmis- ja laopinnad üüritakse välja keskmiselt 3,2-5,2 euro eest ruutmeetri kohta, vanemaid küttesüsteemita ladusid ca 2 eurot ruutmeeter. On ka viletsas seisukorras pindu, mille ruutmeetrihind jääb alla euro. Juunikuine äripindade turg muutus puhkusteperioodi alguse tõttu vaikseks, mis tähendas väiksemat tehingute hulka ning ka hinnataseme sarnasust möödunud kuudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles