Analüütik: näeme veel hullemaid päevi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringust selgus, et lisaks sigaretivingu sissehingamisele mõjub südamele halvasti ka puude põlemisel tekkiv suits
Uuringust selgus, et lisaks sigaretivingu sissehingamisele mõjub südamele halvasti ka puude põlemisel tekkiv suits Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

LHV analüütik Erki Kert märkis möödunud aasta majanduslangust kommenteerides, et enne, kui Eestis lähevad asjad paremuse poole, näeme veel hullemaid päevi.


«Küll aga on selge, et sarnaselt enamikele teistele maailma riikidele on ka Eesti globaalses majanduskriisis kõvasti räsida saanud ning enne paremuse poole pöördumist näeme ka hullemaid päevi. Kui kolmanda kvartali 3,5 protsenti majanduslangust võib põhimõtteliselt pidada veel nn «suure kriisi» eelseks näitajaks, siis neljanda kvartali -9.7 protsenti näitab juba selgelt, millist mõju pangandussüsteemi kokkukukkumine meile avaldas (ja jätkuvalt avaldab),» märkis Kert.

Arvestades kasvavat tööpuudust, pankade jätkuvalt ranget laenupoliitikat ning välisturgude nõrkust prognoosib LHV sarnaselt teistelegi pankadele majanduse jätkuvat langust järgnevates kvartalites. «Kui esimesed kaks tegurit avaldavad tugevat negatiivset mõju eelkõige sisemaisele nõudlusele, siis välisturgude nõrkus seab löögi alla eksportiva sektori,» lisas Kert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles