Eesti Gaas tõrjub Norra väljaandes esitatud süüdistusi

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

EG Võrguteenuse kohta avaldatud Euroopa energiasektori järelevalveasutuse ACERi ja Norra lehe seisukoht ettevõtte läbipaistmatusest  üllatas Eesti Gaasi kontserni kuuluva maagaasi ülekandevõrgu EG Võrguteenus juhatuse esimeest Sergei Jefimovit.

«Kuuleme sellist etteheidet esmakordselt ning me väidame kindlalt, et selline info on eksitav ning ei vasta tõele,» teatas ta.

«Esiteks ei ole uudise avaldanud Norra leht pöördunud kunagi meie poole kommentaaride saamiseks. EG Võrguteenus on alati kättesaadav ja vastab küsimustele, mis puudutavad meie tegevust ja gaasiturul toimuvat,» ütles Jefimov.

Ta selgitas, et Eestil on 3. gaasidirektiivi alusel erand, kuna gaasiturg Eestis on nii lihtne ja väike – meil puuduvad enamus probleeme ja küsimusi, millega tegelevad Euroopa suured võrguettevõtted ja mille lahendamiseks on kõnealune määrus ellu kutsutud.

EG Võrguteenus on siiski avaldanud ja kättesaadavaks teinud kogu informatsiooni, mida turuosalistel on vaja olnud või mida on meilt küsitud, seda nii kodulehel kui ka igaühele personaalselt vastates,» ütles ta ning märkis, et seda kinnitab, et turg toimib ning etteheiteid ei ole EG Võrguteenuse tegevuse kohta teinud ei turuosalised ega Konkurentsiamet.

Jefimovi kinnitusel suhtleb EG Võrguteenus ACERiga et lahendada tekkinud arusaamatus.

EG Võrguteenus on kõige läbipaistmatum gaasivõrguettevõte Euroopa Liidus, teatas eelmisel nädalal Euroopa energiasektori järelevalveasutuse (ACER) värske analüüs. Norra energeetikainfo vahendaja Monteli avaldas, et EG Võrguteenus rakendas 9,7 protsenti Euroopa Liidu kolmanda energiapaketi läbipaistvuse määrusest, samas kui näiteks Leedu rakendas neist sätetest 55 ning Austria 92 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles