Väikse kaupluse üürihind võib erineda asukoha tõttu ligi kümme korda

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. märtsil avati juba teine Taani kultusliku moebrändi kauplus Noa Noa Foorumi keskuses
22. märtsil avati juba teine Taani kultusliku moebrändi kauplus Noa Noa Foorumi keskuses Foto: NoaNoa

Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade vahendamise osakonna juhataja Fred Linnukütt ütles, et kõige enam otsitakse kaubanduspindu suurusega 50-60 ruutmeetrit tihedamini käidavatel tänavatel või populaarsemates kaubanduskeskustes.

Tema sõnul soovitakse sissepääsu otse tänavalt, vaateakent ning ka parkimiskohti vahetus läheduses. «Selliseid ruume otsivad suures osas ilusalongid, kohvikud, naiste butiigid ning suveniiride müüjad ning kui kõik need tingimused on täidetud võib ruumi hinnaks kujuneda kuni 55 eurot ruutmeetri eest,» märkis ta.

Samas, keskmine kuni sajaruutmeetrise kaupluse ruutmeetrihind on 18 eurot ruutmeeter ning mida kõrvalisem või ebapopulaarsem on tänav, seda odavam hind, mis võib olla ka 8 eurot ruutmeetri eest.

Linnukütt ütles, et üürihind on vähesel määral tõusnud, ent üürileandjad on teadlikud, hinnatõusu riskist ning jälgivad hoolega ettevõtte jätkusuutlikkust ning maksejõulisust, mille järgi tehakse otsus, kellele ruum üürile antakse.

Küsimusele, kas üürileandjal on mõtet suuremat äripinna väiksemateks tükkideks jaotada, vastas ta, et see on mõistlik juhul, kui kõikidel pindadel on olemas vaateaknad ning üürnikud saavad ennast nähtavaks teha. «Äripinna liigendamine maandab üürileandja jaoks ka ühe üürniku kaotamise riski.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles