NYT: pangad kaebavad Libori-skandaalis üksteise peale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka USA Citigroup on andnud teiste pankade kohta minipuleerimisteavet.
Ka USA Citigroup on andnud teiste pankade kohta minipuleerimisteavet. Foto: SCANPIX

Kui tavaliselt on pangandussektor üsna ühtehoidev, siis nüüd on Liboriga manipuleerimise uurimine pannud neid üksteise peale kaebama, et ise kergemalt pääseda ja oma mainet päästa, kirjutab New York Times.

USA lehe teatel on näiteks Šveitsi pank UBS jaganud uurijatele Liboriga manipuleerimisega seotud infot, mis puudutab panku HSCB, Deutsche Bank ja Royal Bank of Scotland. Loovutatud info sisaldab muu hulgas e-kirju ja kiirteateid.

Ka USA Citigroup on andnud teiste pankade kohta minipuleerimisteavet.

Kokku on üle maailma uurimise all kümmekond panka. Uurijad püüavad kindlaks teha, kas pangad on teinud koostööd Libori üles või alla liigutamisel, mis on neile kasu toonud või kahjumit vähendanud. Osa panku kahtlustatakse selles, et nad on näidanud intressimäära liiga madalana, et oma tulemusi paremas valguses esitada.

Uurimine veel käib, kuid anonüümselt on selle kohta infot lekitatud. Sellest selgub, et pankade enda paar aastat tagasi alustatud uuringu kohaselt on vähemalt UBS-i, Deutsche Banki ja Citigroupi töötajad teinud muude pankade töötajatega koostööd intressimäärade mõjutamiseks. Näiteks Credit Suisse ja Bank of America leidsid väiksemaid rikkumisi.

New York Timesi andmetel on nüüd tõendid tekitanud olukorra, kus kõik pangad püüavad teiste arvel oma mainet puhtaks pesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles