Neli märki, et tuleks otsida uus töökoht

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõte panna senine töökoht maha ja otsida midagi muud on inimestele viimaste aastate majandusoludes tundunud pigem vastuvõtmatuna. Nüüd näitab tööturg juba mõnda aega paranemise märke, nii et ehk on just nüüd õige aeg selle liigutuse tegemiseks.

Moneyning.com toob ära neli selget märki, mis viitavad sellele, et on aeg otsida uus töökoht.

Mõte tööle minemisest tundub tõeliselt vastik

Kõigil inimestel on päevi, kui nad ei taha tööle minna või neile ei meeldi töö juures midagi. Kuid kui sa tõepoolest vihkad mõtet minna tööle ja muretsed tööasjade pärast vabal ajal niivõrd palju, et ei naudigi enam vaba aega, siis otsi uus töökoht või alusta oma äriga.

Sa paned ülemuse ja töökaaslaste väärtushinnangud kahtluse alla

Kõigil meil on omad väärtushinnangud ja ideaalid. Kui aga leiad end kõhklemas nende inimeste väärtushinnangutes, kes on sinu ümber, võib see olla märk sellest, et sa pole õiges kohas. Võib-olla ei teegi su ülemus midagi valesti, kuid organisatsiooni prioriteedid ja tegevused ei pruugi sobida sellega, mida sina õigeks pead. Kui nii, siis on aeg edasi liikuda.

Sooviksid tööl põnevamaid ülesandeid

Mõned inimesed võtavad tööd hästi lihtsalt – see on midagi, mis toimub kellast kellani. Kuid kui sa soovid rohkem väljakutset nõudvaid tööülesandeid ja seda, et töö annaks võimaluse kasvada ja arendada ning ei leia töö juurest sellist võimalust, siis on vaja mujal ringi vaadata.

Tunned end autsaiderina

Kui sa oled töötanud organisatsioonis juba rohkem kui mõned kuud ja tunned ennast endiselt ebamugavalt, on see märk, et tasub otsida töökoht, mille kultuur sobib sulle paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles