Rakvere lihakombinaadi pelmeenid valmivad Lätis Jelgavas asuvas tehases.
Rakvere pelmeenid valmivad Lätis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Oluline on aga see, et pelmeenide valmistamise tooraine – liha – tuleb ikkagi Rakverest,» ütles lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke.
Ta nentis, et kuna Baltimaade turg on suhteliselt väike, siis on tootmise efektiivsuse huvides levinud praktika koondada ühte tüüpi toodangu valmistamine ühte tehasesse. «Palju mõistlikum on omada grupi peale üht pelmeeni- või suitsuvorsti valmistamise liini,» tõi Lõoke näite.
Lõokese sõnul otsivad tootjad igas tootmisharus n-ö sünergiat, kuid kindlasti pole omaette eesmärk valmistada Eesti kaubamärke võõrsil.
«Tarbijale on kõige olulisem tootja ja kaubamärgi usaldusväärsus, sest eestimaalased eelistavad kodumaist toidukaupa,» toonitas ta.