Bundesbank hoiatas koosoleku eel Euroopa Keskpanka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bundesbank
Bundesbank Foto: SCANPIX

Saksa Bundesbanki president Jens Weidmann hoiatas Euroopa Keskpanka (EKP), et asutus ei väljuks oma mandaadi piirest.

Euroala keskpankurid kogunesid eile Frankfurti, et arutada täna võimalust taaskäivitada riigivõlakirjade ülesostmise programm.

Weidmann ütles, et EKP sõltumatus «eeldab seda, et [nimetatud asutus] respekteerib oma mandaati ega astu üle selle piiridest».

Saksa esikeskpankur rõhutas, et EKP mandaat seisneb inflatsiooni ohjeldamises.

Poliitikud «ülehindavad keskpanga võimalusi», kui kutsuvad EKPd üles toetama majanduskasvu, looma töökohti ja stabiliseerima pangandussüsteemi, ütles Weidmann.

Bundesbanki sõna on kaalukam kui teiste ühisrahabloki keskpankade oma, kuna tegemist on «eurosüsteemi kõige suurema ja kõige tähtsama» keskpangaga, ütles ta.

Weidmanni kommentaarid ilmusid koosoleku eel Bundesbanki veebilehel.

Mõnede investorite hinnangul on tegemist hoiatuslasuga EKP presidendile Mario Draghile.

Draghi andis läinud nädalal lootust, et EKP valmistub rakendama meetmeid kriisi ohjamiseks.

Bundesbankist kinnitati, et Weidmanni kommentaarid – mis pärinevad juuni lõpus keskpanga 55. juubeli puhul antud intervjuust – ei kujuta endast torget EKP presidendi pihta.

Saksa keskpangal on EKP nõukogus ainult üks hääl ning seega on nende vastuseis ületatav, kui teised nõukogu liikmed Draghi plaanile alla kirjutavad.

Weidmann kohtus esmaspäeval Draghiga nelja silma all.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles