Tööstustoodangu mahud juunis langesid

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodangu langust mõjutas oluliselt elektritootmise vähenemine.
Tööstustoodangu langust mõjutas oluliselt elektritootmise vähenemine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Statistikaameti teatel vähenesid juunis tööstustoodangu mahud aastatagusega võrreldes nelja protsendi võrra.

Tulemust mõjutas sealjuures eelkõige elektrienergia tootmine, mille toodangumaht vähenes 2011. aasta juuniga võrreldes 14 protsenti, teatas statistikaamet. Languse põhjuseks oli impordi suurenemine, mis oli tingitud elektrienergia madalamast hinnast Põhjamaades.

2012. aasta alguses toimunud töötleva tööstuse toodangu väike kasv eelmise aasta sama kuuga võrreldes asendus märtsist väikese langusega. Juunis toodeti töötlevas tööstuses 1 protsenti vähem toodangut kui eelmisel aastal. Toodangu languse põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus, mille mõju jätkub septembrini.

Juunis ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete osas 17 protsendi võrra, puittoodete osas viie protsendi võrra ning  toiduainete tootmises nelja protsendi võrra.

Ainsate suurenes elektriseadmete ja kütteõlide tootmine, vastavalt 12  ja 58 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta juunis tööstuses kokku 2 protsenti vähem toodangut kui mais, töötlevas tööstuses 1 protsent vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles