Troika: kreeklaste kasinus võib tuulde lennata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Lähedalseisvate allikate sõnutsi hoiatasid Kreeka kreeditorid eile sealseid valitsusjuhte, et kui teise abipaketi rööbastele tagasi upitamine veelgi viibib, võib kolm aastat karmi kasinust raisku minna.

Nn troika ehk Euroopa Komisjoni, Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Keskpanga ametnikud lõpetasid eile kolmepäevase kontrollkäigu Ateenasse, mille jooksul nad kohtusid eraldi nii konservatiivist peaministri Antonis Samarase kui sotside juhi Evangelos Venizelosega.

Ühtegi teadaannet troika ei teinud.

Kõigi eelduste kohaselt tuleb troika taas Ateenasse septembris, et edenemisele hinnang anda – enne kui otsustada, kas järgmine 31,2 miljardi eurone abiraha makse kantakse üle või mitte.

Nimetatud summa pidi graafiku kohaselt üle kantama juba juunis, kuid lükati täitmata eesmärkide tõttu edasi.

Troikal olid tormilised arutelud Kreeka ametiühinguliidu GSEE liidritega.

GSEE üritab tühistada 22-protsendilist miinimumpalga kärbet ja reforme, millega tööturg paindlikumaks muudeti.

«Eelarvekärbete kava on läbi kukkunud... Sel oli tohutu mõju palkadele ja töötuse tasemele, kuid kaupade ja teenuste hindu pole see praktiliselt üldse mõjutanud,» ütles GSEE president Giánnis Panagopoulos.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles